Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Λίγα για την Κρέπα…



Λίγα για την Κρέπα…

Οι κρέπες δεν είναι κατασκεύασμα των νεώτερων χρόνων.
Προέρχονται από την Βρετάνη, τη βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας, και εκεί σπάνια τις γέμιζαν, γιατί τις έτρωγαν κυρίως σαν ψωμί.
Μέχρι πριν από έναν αιώνα όλες οι κρέπες φτιάχνονταν με αλεύρι από φαγόπυρο και όχι από σιτάρι.
Ακόμα και σήμερα στη Γαλλία, οι αλμυρές κρέπες εξακολουθούν να φτιάχνονται με αλεύρι από φαγόπυρο, ενώ οι κρέπες για επιδόρπιο φτιάχνονται από σταρένιο αλεύρι.
Στη Γαλλία, οι κρέπες παραδοσιακά προσφέρονται στις γιορτές Shrove ΤTuesday (η τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού, το καθολικό αντίστοιχο της Τυρινής για εμάς).
Είναι έθιμο να πιάνουν οι άνθρωποι τη λαβή της κρεπιέρας και να κάνουν μια ευχή, καθώς τις φτιάχνουν με την ευκαιρία αυτών των εορταστικών εκδηλώσεων.
Ήταν επίσης το φαγητό που πρόσφεραν οι αγρότες στους ιδιοκτήτες γης σαν χειρονομία αφοσίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου